Ordo Ab Chao “orde uit chaos”

 

Cold&Child Play

 

 

Albany een vrij grote stad ruim 200 km. boven New York ligt aan de Hudson rivier heeft een eigen airport en een mooi historisch centrum Quackenbush Squere. De bank waar Falco al weer bijna 2 jaar werkt ligt ook in het oude centrum niet ver van het appartement waar hij een ruime kamer heeft. Met het baantje voor halve dagen en de toelage van zijn ouders kan het net allemaal betaald worden. Veel geld om uit te gaan blijft er niet over maar de studie belet hem toch vooral de laatste tijd om te gaan stappen. Falco’s “master” titel is bijna binnen en de directeur van de bank heeft hem een interessante baan op de afdeling effectenbeheer aangeboden. Een vaste vriendin heeft hij nog niet, maar hij laat zich toch vrij regelmatig vergezellen door een donkerharige schoonheid genaamd Shira. Ze is van Joodse afkomst en doet haar naam eer aan want Shira betekent zingen, en dat doet ze dan ook bijna onafgebroken, vooral als ze bij Falco thuis om hem heen dwarrelt. Ze werkt als journaliste bij een ochtendkrant de Albany Morning Star en is een paar jaar ouder dan Falco die vandaag 26 is geworden. Ze heeft een verrassing voor hem in petto namelijk 2 kaartjes voor Cold Play in het Palace Performing Arts Center.

          In My Place:  

  Cold Play en zo’n aangenaam gezelschap laten Falco niet onberoerd en het appartement is gelukkig “earthquake proof”. De volgende morgen is er dan ook iets meer bereikt tussen beiden dan oppervlakkig. Eerst dat verrukkelijke etentje bij de Italiaan en daarna dat ontzettend gave concert van Cold Play hadden de hormoontjes flink te keer doen gaan. Shira liep al weer te neuriën door het appartement Falco een veelzeggende blik gunnend waarop ze zegt, ’ kom je van het weekend bij mij thuis wat eten, dan zie je meteen wat voor geweldige ouders ik heb’. Falco kan de mooie ogen van Shira niet weerstaan en gniffelt terug ’nou als je dat graag wil dan kom ik natuurlijk mee.’

Fijn zegt Shira, dan pik ik je zaterdag om een uur of drie in de middag op. ‘Is goed’ zegt Falco ‘want die ouwe barrel van mij heeft weer kuren.’ ‘Af en toe slaat hij zomaar af en dan krijg ik hem met geen mogelijkheid weer aan de gang.’ ‘Dan koop je toch een nieuwe’ gekscheert Shira met een brede grijns. ‘Jij hebt gemakkelijk praten met jouw salaris’ zegt Falco en kijkt haar gemaakt boos aan. ‘Hi, hi,’ gniffelt ze ‘jij hebt toch een rijke pa, die alles voor je regelt?’ Nu wordt het Falco toch wat te gortig en hij stuift zogenaamd woedend op haar af, grijpt haar en rollebolt met haar richting slaapkamer. Daar komen ze na een uurtje weer vandaan, zichtbaar vermoeid van het “gevecht”. ‘Ga nu maar’ zegt Falco ‘want zo kom ik natuurlijk nooit op tijd op kantoor, en ik heb nog wel een gesprek met de Directie over m’n nieuwe aanstelling’. Shira oppert adrem, ‘kan je gelijk een betere auto kopen, als je het tenminste goed uitonderhandelt, of heb je juridische hulp van m’n broertje nodig?’ ‘Nu moet je wegwezen’ raast Falco en doet net of hij haar weer te lijf wil gaan. ‘Ik bel je vanavond’ roept ze nog, terwijl ze de deur uitvlucht.

                  My Girl:    

I can dream about you:   

 

Verdomme wat een lekker ding’ mijmert hij, ‘maar wat zal ik aantrekken?’ ‘Ik ben toch al laat dus ik ga nog maar even douchen’ vind hij, en werpt een blik in de slaapkamer waar oorlogje schijnt te zijn gespeeld. Hij mist haar zingen nu al. ‘Dit gaat vast fout’ denkt Falco ‘dit was vast geen “one night stand”, ik heb de kriebels in m’n buik.’Maar misschien komt dat wel door m’n gesprek over de nieuwe baan later op de dag’ houdt hij zichzelf voor de gek.

Falco weet wel dat zijn vader via de loge van de Vrijmetselarij een goede verstandhouding heeft met de eigenaar en CEO van de bank waar hij werkt, maar helemaal precies weet hij niet hoe ver de connecties reiken. Hij heeft zelf uitstekend gepresteerd op de bank, en kan rekenen op goede referenties van zijn fileaal directeur maar toch. De Vrijmetselarij heeft best wel zo z’n voordelen in dit geval, maar die onzin die er over vertelt wordt vooral na het succes van de bestseller “De Da Vinci Code”, laat hem koud. Het Katholiek Nederlands Persbureau gelooft zo weet hij in een complot van Satan tegen de rechtgelovigen. Zo ongeveer iedereen behalve de weinige leden van deze sekte is onderdeel van de wereldomspannende samenzwering tegen het ware geloof zeggen ze. Het idee dat de Vrijmetselarij een voortzetting is van de middeleeuwse Orde van de Tempeliers is door serieuze historici allang verlaten weet Falco. Maar dat zijn vader goede vrienden heeft door deze controversiële beweging staat buiten kijf. Zelf voelt hij zich er niet zo toe aangetrokken om zich bij een dergelijke organisatie aan te sluiten. Alles wat maar enigszins naar mystiek of geloof snuffelt houdt hij ver van zich.

Plotseling komt weer de confrontatie met Dolf een paar jaar terug bij hem boven. ‘Als er een God bestaat manifesteert hij zich vast niet door middel van dergelijke hiërarchische organisaties’ veronderstelt Falco, hij draait de deur op slot en is op weg naar kantoor.

Go your own way: 

Dolf is al een jaartje getrouwd en heeft een stiefdochtertje van 8. Met Nicolet was het niks geworden want die had achteraf al een heftige relatie met een schoolvriend van haar. Inmiddels is ze in een andere stad gaan wonen en had al weer een kind van anderhalf wat de reden van haar uitsluiting was geweest. Bij de Jaweh Gelovigen kan je al geëxcommuniceerd en dus doodgezwegen worden als je rookt, of een andere mening over het geloof hebt als van je wordt verwacht, laat staan voor liefde buitenshuis. Sex voor het huwelijk gebeurt alleen stiekem en in de meeste gevallen “handmatig”.

Dolf was aan de vrouw gekomen door een relatie-website een soort meidenmarkt (want aan zusters is een overschot) speciaal voor Jaweh Gelovigen. Zij woonde in het zuiden des lands en had een flatje met erfenisje in de vorm van Suzanna. Rebecca de vrouw van Dolf nu, was gescheiden van een “broeder” die niet genoeg had aan Rebecca alleen. Dolf had zelfs het vermoeden dat hij indertijd ook wat met Susanna had uitgespookt want zij was als de dood voor haar vader maar Rebecca wil weinig over haar ex. loslaten. Alleen dat haar voormalige echtgenoot een comitézaak achter de rug had i.v.m. een jong zusje welke hij studie mocht gegeven omdat ze zelf geen vader in de “waarheid” had. De waarheid of het geestelijk paradijs noemen de Gelovigen hun religie ook wel. De kinder-boekstudie aan dat meisje was vermoedelijk uitgedraaid op een “kinder-broekstudie” want de kleine meid had huilend aan haar moeder laten weten dat “ome Teun” nogal hardhandig “doktertje”met haar had gespeeld. De ouderlingen welke de zaak hadden behandeld konden echter geen enkel bewijs tegen hem vinden want zij waren er niet bijgehaald om te kijken of zo iets. En aangezien er minstens 2 getuigen nodig zijn om iemand te kunnen beschuldigen c.q. uitsluiten was de zaak afgedaan. Later is Teun alsnog uitgesloten nadat hij door de mand viel voor overspel en is gaan samenwonen met een andere vrouw welke trouwens ook een paar jonge kinderen heeft lopen.

Je zou je gaan afvragen of er nog wel discipeltjes overblijven bij de JG’s, maar dit valt mee. Er zijn er nog zo’n 7 miljoen en hoewel de groei er wel een beetje uit is blijf dit dus aardig stabiel. Dit komt doordat de aanwas net even groter is dan de uitval van een paar honderd duizend per jaar. Het vermoeden bestaat wel dat er inmiddels meer ex JG’s zijn dan nog binnen de club.

Dolf vond het wel prettig om in een andere plaats te wonen. Hier liep hij minder kans om oude kennissen tegen te komen die hem misschien aan zijn goddeloze tijd hielpen herinneren. Maar Zeeland had ook veel water in de omgeving net als bij Beverdrecht waar hij vandaan kwam. Er was een scheepswerf in de buurt waar hij als magazijnbediende de kost verdiende. De collega’s van Dolf hadden het niet zo op hem want gezellig meepraten deed hij niet graag. En als er een jarige of een ander feestje was schitterde Dolf altijd door afwezigheid. Gelukkig had niemand iets op zijn werk aan te merken en had Dolf zijn collega’s toch ook niet nodig, ‘hij had immers z’n broeders en zusters’. Vanavond was er een fijne bespreking op de wekelijkse boekstudie van een “bestseller” wat al voor de derde keer in 6 jaar is doorgenomen, maar voor Dolf was het de eerste keer. Hij had zorgvuldig dikke markeringen in het studieboek geplaatst zodat hij gemakkelijk de antwoorden kon geven welke ze van hem verwachtten. Het boek ging over “Babylon de Grote” welke volgens de JG’s de valse religie voorstelde. Deze valse religie had heel veel bloed aan haar handen zo wist hij als antwoord te geven die avond. Ook andere organisaties als de Verenigde Naties kregen een veeg uit de pan vanwege het feit dat ze de plaats in willen nemen van Gods Koninkrijk, een walgelijk beest dus volgens het boek, en het studieclubje waaronder Dolf met vrouw en kind. De Katholieke kerk en andere religies werden afgebeeld als een dronken hoer die vrolijk met de VN samenzweert in hun verderfelijke plannetjes, leren zij die avond. Zo vergaderen ze wat af die JG’s, 5 vergaderingen per week, meestal nog een gezinsstudie, persoonlijke studie en de nodige voorbereidingen voor dit alles plus natuurlijk de van deur tot deur velddienst. Al met al een gezellig clubje, ‘en zeg nou zelf, met al die bezigheden heb je toch geen collega’s, feestjes en wereldse vrienden nodig nietwaar?’ Zo vindt dus ook Dolf. Zelfs z’n vader die in het buitenland werkte en moeder die een nieuwe relatie had, zag hij nauwelijks.

Maar waarom zou Susanna zo afkerig van hem zijn, hij had toch niks misdaan? Als hij zoals een normaal gebaar, Susanna op schoot neemt om Sesamstraat te kijken, houdt ze haar moeder scherp in de gaten, en zodra zij gaat zitten vliegt ze snel bij haar op schoot. Dolf snapte er niks van en liet het maar zo, maar toch had hij er geen vrede mee.’ Maar misschien kwam het doordat hij niet de echte vader was’ zo dacht hij, ‘en komt het wel goed want “Jaweh zal alle dingen rechtzetten” zo was hem geleerd.’

Ondertussen kon Teun waarschijnlijk lekker z’n gang gaan doordat er nooit aangifte was gedaan bij justitie.

JG’s kunnen hun eigen boontjes wel doppen en hebben een eigen “rechtelijk comité” en de vuile was buitenhangen is wel het laatste wat ze willen. Alleen pedofiel zaken van andere religies worden breed uitgemeten in de lectuur en van de podia. Die paar incidentjes welke zijn genoteerd in een database van het Machttorengenootschap mag de pret niet drukken, het zijn er maar zo’n 23.000. Maar iedereen weet dat in dit soort gevallen het meestal een topje van de ijsberg is welke bekend worden. Maar dit weten Dolf en zijn vrouwtje Rebecca niet, net als het merendeel van de JG’s overigens. Zij lezen voornamelijk Machttoren lectuur, ‘want meer hoeven ze niet te weten toch, en op internet staan immers allemaal leugens van afvalligen’ zo weet ook Dolf.