Ordo Ab Chao “orde uit chaos”

 

Bloedsnel

 

                  Love Is All Around :      

Het is zaterdag middag en Shira loopt met Falco de deur uit om naar haar ouders te gaan, want Shira heeft er geen gras over laten groeien en het etentje geregeld. Shira start de Audi A4 en ze gaan op weg. ‘Wanneer ga jij je auto ophalen?’ vraagt Shira belangstellend. ‘Volgende week zaterdag, en ik heb zolang een leenauto meegekregen van de garage’ zegt Falco. ‘Waarom moest je nou zo nodig die ouwe Porsche Boxter kopen’ vroeg Shira, ‘heb je nog niet genoeg narigheid gehad met die ouwe barrels?’ ‘Altijd al zo’n ding willen hebben’ betoogt Falco, en nu heb ik het geld ervoor.’ ‘De bank zeker zal je bedoelen’ lacht ze terug en parkeert de auto op de parkeerplek van het landgoed waar haar ouders een “leuk optrekje” hebben. ‘Is die grote villa wel helemaal betaald dan waar we nu voor staan denk je?’en Falco helpt haar met de boodschappen uitladen. ‘Ach’ zegt Shira, ‘advocaten hebben het niet slecht hier in de Verenigde Staten dus m’n vaders zaak zal het ook wel aardig doen.

Het eten was heerlijk en de ouders van Shira waren inderdaad erg fijne mensen evenals haar broer Roi overigens.

Na afscheid te hebben genomen rijden ze weer samen terug naar Falco’s appartement. Onderweg vertelt Shira dat ze een artikeltje voor de krant aan het schrijven is over een Amerikaanse sekte “Jaweh Belevers” genaamd. Falco vertelt van zijn ervaring met deze club en alles wat hij erover had gelezen op internet. Shira wist niet dat er zoveel mensen, ook in Nederland dus, met Jaweh Gelovigen” opgescheept zaten. ‘Ja’ lacht Falco, ‘de Amerikanen zaaien overal dood en verderf, doen ze het niet met bommen, dan wel met geestelijke oorlogsvoering’. ‘Zeg dat wel’ gniffelt Shira , ‘maar wat ik nu schrijf voor m’n krant gaat over een vader die z’n dochter is verloren omdat de moeder een bloedtransfusie weigerde’. ‘De dochter zelf stond ook zwaar onder druk om bloed te weigeren want er waren tijdens die kwestie regelmatig ouderlingen bij haar bed’. ‘Nu wil de vader die geen Jaweh Gelovige is de Machttoren organisatie aanklagen wegens dood door schuld vertelt Shira.’ Zullen we het over wat gezelligers hebben’ zegt Falco ‘onze fijne avond laten we toch niet verpesten door een stelletje imbecielen’? ‘Nou’ zegt Shira ‘mijn artikel is volgende week klaar, misschien wil je het eerst lezen voor ik het indien’. ‘Is goed’ zegt Falco, maar nu even wat anders, zullen we morgen vroeg opstaan en met de trein naar New York gaan’? ‘Goed plan’ zegt Shira ‘maar ik moet wel op tijd terug zijn want maandag wil ik vroeg beginnen met m’n verslag’. De zondag in New York was echt een topdag met als toegift een lekker etentje waarna Shira weer naar haar eigen appartement terug reed want ze moest er weer vroeg uit.

Toen Falco het artikel over bloedweigeren had gelezen zei hij ‘ik wist niet dat de macht van de Matchtower zo ver reikte, en dat mensen zover gingen om hun eigen kinderen op te offeren’. ‘Ja walgelijk hé’ zegt Shira ‘maar wat vindt je van de stijl, is het niet te vijandig’? ‘Volgens mij niet’ zegt Falco ‘als het zo is moet je er geen doekjes om winden’. ‘Morgen dien ik het in’ zegt Shira ‘waarschijnlijk komt het in de zaterdageditie.’ De telefoon rinkelt en Falco neemt op. Met een brede glimlach legt hij de telefoon neer en zegt ‘ we gaan rijden in de Porsche, ik kan hem ophalen.’ Na een tijdje te hebben rondgetoerd vraagt Shira of ze ook eventjes mag rijden. Falco zegt nog iets van “vrouwen achter het stuur en bloed….’ Maar geeft toch het stuur uit handen. ‘Waar heb je dat geleerd’ roept Falco verbaast als ze met piepende banden de Porsche weer voor de deur parkeert. ‘Ik heb een racelicentie’ zegt ze trots, ‘en een tijdje rally’s gereden met broertje Roi.’ Falco is zeer onder de indruk van haar rijvaardigheid en denkt ‘wat voor verrassingen heeft ze nog meer voor me in petto’ en vraagt ‘heb je soms ook een vliegbrevet want dat “laagvliegen” gaat je goed af.’ ‘Nee dat niet’ lacht ze ‘maar wie weet komt het er nog eens van’ en geeft Falco een stomp op z’n arm. ‘Een boxlicentie heb je dus ook al’ schertst Falco en valt kreunend neer tegen de voordeur. ‘Ik zal het goedmaken’ lacht Shira en knuffelt hem weer overeind waarna met een prettig samenzijn de dag wordt gecompleteerd.

 

Albany Morning Star 9-10-2009

A Calgary father accusing the Jaweh Belevers of killing his cancer-stricken daughter says the federal government needs to stop the "cult" before more children die.

"In former times, thousands of youths died for putting God first," says Lawrence Hughes, a former Jaweh Belevers whose 17-year-old daughter, Bethany, died of leukemia in 2002.

"They are still doing it, only the drama is played out in hospitals and courtrooms, with blood transfusions the issue."

Hughes launched a lawsuit - still to be resolved - against the sect last year, also known as the Qwatchtower Babble and Trick Society. Along with two supporters, he yesterday protested on the steps the Alberta Legislature. …………………………….

Het is vrijdagavond, ‘En’ vraagt Falco, ‘hoe is je artikeltje ontvangen?’ Shira antwoordt ‘ik moet zeggen dat het verbazend stil is gebleven op de redactie, meestal staat de telefoon roodgloeiend als een bepaalde groepering in het nieuws is’. ‘Misschien komt dat nog’ meent Falco en loopt naar de ijskast en haalt er een fles Champagne uit. Met een luide knal ontkurkt hij de fles en zegt, ‘vandaag heb ik m’n eerste grote account opdracht gekregen en directie was erg in z’n nopjes met deze klant, want hij was bijna naar de concurrentie gegaan.’ ‘Leuk voor je’ zegt Shira ‘ik heb gerookte zalm meegenomen, dat smaakt er vast lekker bij.’ Als de fles leeg is zegt Falco, ‘nu kan je niet meer rijden dus ik zal de logeerkamer maar weer gereedmaken’ en hij maakt aanstalten om de rommelkamer in te gaan. ‘Ja’ gniffelt Shira dan ben ik tenminste morgen goed uitgerust.’

Ze laten de Champagne goed smaken en ondertussen krijgt de lol de overhand waarbij sterke verhalen uit het verleden worden opgerakeld. Falco vertelt over het geval met Dolf en antichristelijke biertactiek die hij volgens Dolf had gebruikt om z’n mentor te benevelen. ‘wat een zwakzinnig stelletje’ schatert Shira ‘ik ga morgen eens op de redactie kijken of er wat meer info over de Machttoren te vinden is’. ‘Moet je doen’ zegt Falco ‘en moet je ook eens op; http://www.qwatchtowerinformationservice.org/ daar is wel het een en ander op te vinden.’ ‘Moet je nou kijken’ roept Shira, ‘een heel discussiebord met ex-JG’s en allerlei onderwerpen.’ ‘Ja’ zegt Falco ‘het aantal ex-JG’s overstijgt het aantal actieve leden als het zo doorgaat.’ ‘Ik heb een tijdje terug een artikel gelezen van een antropoloog, die een uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar het reilen en zeilen bij de JG’s en heeft ook die mening.’ Na een tijdje internet surfen heeft Shira er genoeg van en schakelt de p.c. uit. ‘Dit is teveel om allemaal achter elkaar te lezen’ zegt ze, ‘laten we wat muziek draaien’ stelt ze voor. Even later dansen ze door de kamer met Sara Evans; 

         Suds In The Bucket: 

De volgende dagen worden besteed aan vrolijk rondtoeren met de Boxter, met hier en daar een terrasje. De Porche loopt als een zonnetje en Falco is spinnend tevreden over z’n nieuwe aankoop. Ook Shira is overtuigd van de kwaliteiten, vooral omdat ze zelf het merendeel van de kilometers voor haar rekening heeft genomen. Falco vind het wel gemakkelijk zo’n particuliere chauffeur en kan onderweg lekker van een Bud biertje genieten en het zingen van Shira natuurlijk. Zo vliegt het weekeind natuurlijk voorbij en voor ze het weten is het al weer maandag.

 

Shira houdt een brief vast van het Machttorengenootschap ondertekend door J.R. Black, Director Office of Public Information. Nadat Falco de brief gelezen heeft vraagt hij aan Shira, ‘wanneer heb je de brief gekregen?’ Waarop Shira antwoordt, ‘vanochtend bij de weekbespreking, de directeur heeft hem gelijk aan mij gegeven met het verzoek het uit te zoeken want ze verwachten een verklaring.’ ‘Zeker vanwege die laatste pijnlijke openbaring over die militairen?’ veronderstelt Falco. Shira knikte en keek dromerig voor zich uit.

Albany Morning Star 11-10-2009

Two brothers, Jason and Johel Woodcliff, came back from Iraq with their comrates in a Marine Corps battalion that lost 48 members, greeted by a mile-long parade by thousands of strangers. But not by their family.” ………………………………………

‘Tja, dat zal niet niet leuk uitkomen bij de Machtoren leiders, zulke gevoelige openbare kwesties’ zei Falco en sloeg een arm om Shira heen. ‘Ja,’ zegt Shira, ‘maar mij wordt gevraagd een verklaring te formuleren waarbij onze pluriformiteit centraal staat.’ ‘Maar je was toch wel een beetje vooringenomen nadat je een onderzoek had gedaan over hen op internet?’ Kwaad gooit Shira de arm van Falco opzij en zegt verontwaardigd ‘denk je nu echt dat ik zo in elkaar zit? Heel toevallig wordt ik geconfronteerd met persberichten en achtergrondinformatie die nu spelen en dan wordt gelijk m’n integriteit in twijfel getrokken. Ook door jou.’ ‘Nee’ zegt Falco, ‘alleen vind ik jouw boosheid wat overdreven.’ ‘Overdreven?‘ verheft Shira haar stem, en als een woordenwaterval worden de tegenargumenten over Falco heen gesmeten. Als ze uitgeraasd is schiet Falco in de lach en pakt haar stevig beet. ‘Kom op’ zegt Falco, ‘we gaan uit.’ Na nog wat napruttelen besluit Shira dat dit een goed idee is en gniffelt ‘goed, als jij betaald’ en na nog wat heen en weer protestjes over geld en zo belanden ze bij hun favoriete restaurant Grand Italia. Na een paar glazen heerlijke Chanti vraagt Falco ‘wanneer zullen we je spulletjes laten brengen? Je bent toch vaker bij mij dan bij je ouders thuis.’ Hoewel dit wat overdreven is vindt Shira dit voorstel toch wel aantrekkelijk en zegt, ‘ dat past nooit allemaal.’ Falco vindt van wel en alles hoeft toch ook niet gelijk mee te verhuizen dus volgend weekend gaat het boeltje over.

 

 http://nieuwewereldhorde.jouwweb.nl/wijntje

    

                  Any Man Of Mine:     

  

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb